Öppen verkstad

Ett Större Mått på Förtroende

Funka - En öppen verkstad i Kalmar

Här finns tillgång till en komplett träverkstad och en syateljé samt ett antal 3-D skrivare. Här vill gemensamt lära oss tillsammans. Vid behov tar vi in gästlärare som kan utbilda oss i de olika verktygen och materialen vi vill använda.

Vi vill vara en social mötesplats där vi vill träffa människor
i olika åldrar där vi vänder utanförskap och ensamhet till kreativitet, skaparglädje och meningsfullhet. Vi ska ha kul och lära oss om och av varandra, om nya och gamla sätt att arbeta med hantverk , slöjd och sömnad. Verksamheten är helt kostnadsfri.

Ideer för livet

De idéer vi vill ta med är avsedda att förändra våra ohållbara sätt, vi använder våra sinnen och talanger för att söka kunskap och konstruera tillsammans hur vi vill leva ett lyckligt hållbart liv.

Inspirera nästa

Inspiration är som en gnista. När det har startat kan alla dra nytta av det. Hand i hand är vi varandras hjälp och inspirationskälla.

Kolla inuti

Förändringen måste komma inifrån först, eftersom detta är en strävan att anta våra värderingar och principer till de som tjänar oss. Vi måste lära oss att vara snälla och resursfulla.

Det Gör Mer. Det Kostar Mindre. Det är Så Enkelt.

Då vi fått medlemmar till ”Funka” så återkommer vi
med tid och datum för dagar i verkstaden. Just nu håller Funka stängt pg av den rådande situationen med corona. Men vi hoppas kunna öppna upp igen hösten 2020.