Byggnadsvård

Ett hållbart sätt att renovera

Abbantorp, Byggnadsvård

I Mittlandskogen nära Himmelsberga och Ismanstorps borg på Öland ligger Abbantorp. En välbevarad gård uppförd ca1818. 1903 köpte Thor Adolf Nordensiöld gården och har varit en viktig samlingsplats för resande från norr mot Ismanstorp.

Skiftesverk

Husen är byggda av ektimmer och med en teknik kallad skiftesverk vilket är en träbyggnadsteknik. Väggar i skiftesverk består av liggande, grova plankor som är infällda i stolpar med spår. Här ska vi lära oss och undersöka olika tekniker inom byggnadsvård och renovering.

Ideer för livet

De idéer vi vill ta med är avsedda att förändra våra ohållbara sätt, vi använder våra sinnen och talanger för att söka kunskap och konstruera tillsammans hur vi vill leva ett lyckligt hållbart liv.

Inspirera nästa

Inspiration är som en gnista. När det har startat kan alla dra nytta av det. Hand i hand är vi varandras hjälp och inspirationskälla.

Kolla inuti

Förändringen måste komma inifrån först, eftersom detta är en strävan att anta våra värderingar och principer till de som tjänar oss. Vi måste lära oss att vara snälla och resursfulla.

Det Gör Mer. Det Kostar Mindre. Det är Så Enkelt.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.